Önizé

1984-ben születtem Vácott, Letkés és Esztergom után jelenleg Budapesten élek. Első egyetemi éveim (Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar, magyar-kommunikáció szak) során találkoztam a Dokk.hu irodalmi kikötő közösségével, ahol Lackfi Jánosnak és Jónás Tamásnak köszönhetően kezdtem mélyebben foglalkozni a költészettel.

2007 áprilisától aztán szerkesztője lettem az irodalmi kikötőnek, akkor a legfiatalabb. Ezzel párhozamosan, még ugyanebben a hónapban megalapítottam az Előszezon irodalmi csoportot Toroczkay Andrással, Simon Mártonnal, Horváth László Imrével és Miklya Annával. A csoport végül négy év után tizenegy taggal fejezte be működését – a magyar költői csoportosulások között egyedülálló módon tagjaink közt tudhattunk egy kiváló grafikust is, Lakatos Istvánt. Az egyetemen eközben rendszeresen látogattam Lackfi János és Vörös István Kreatív írás előadásait és szemináriumait.

Az egyetem közben és után (abszolutóriummal rendelkezem, diplomával nem) kulturális újságíróként és szerkesztőként dolgoztam a Magyar Hírlapnál, 2011 októbere óta a Magyar Nemzet kulturális rovatánál vagyok szerkesztő, a nyomtatott és internetes változatban egyaránt. Mindezzel párhuzamosan 2011 májusától egy éven át voltam főszerkesztője a XV. kerületi ÉLETképek című önkormányzati lapnak.

2009-ben nyertem felvételt a József Attila Körbe, verseim 2006 óta jelennek meg a következő folyóiratokban, újságokban: Bárka, Csillagszálló, Életünk, Heti Válasz, Irodalmi Páholy, Kortárs, Litera.hu, Magyar Hírlap, Mester és Tanítvány, Nagyítás, Mozgó Világ, Ózon, Parnasszus, Tiszatáj. Antológiában eddig egyszer szerepeltem, a Lackfi János szerkesztette Aranysityakban (Slimák, a csigusz – gyermekversek). Néha próza, olykor könyvszerkesztés (Szilágyi György: Hibaaprólék – liba nélkül), és egyre inkább slam poetry.

Első verseskötetem anyaga az elmúlt tíz év munkáját foglalja össze, 2013. április 11-én jelent meg Atlasz bírja címmel a Helikon Kiadó gondozásában.

Díjak, elismerések:

2009 · Pulitzer Szülővárosának Díja (a Makói Önkormányzat és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének közös díja)
2009 · Sinkó Ferenc-díj (a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének díja)
2012 · I. Országos Slam Poetry Bajnokság, III. helyezett

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s